LindabTanken - Fyldt med gode tanker

Gode råd, når du skal købe en ny garageport

1. juni 2017 / af Alex Løkkegaard

Gode-råd-om-garageport.png

En garageport er ikke bare en garageport. Der er lyd og sikkerhed, ventilation og design til forskel. Og alt det midtimellem. Vi har samlet en guide til det, du med fordel kan være opmærksom på.

Når det kommer til design
Du står i din garage og lægger måske ikke mærke til det stilrene design. Det er sådan set også meningen, designet skal passe ind uden at larme. Med en helhed, der ikke skiller sig ud, når porten er nede – eller går op, kan garageporten være med til at sikre visuel ro i din garage.


 

Når det kommer til sikkerhed
Vær opmærksom på, om der er fingerklemmesystem, så du eller dine børn ikke kan få fingrene i klemme i skinnesættet, når porten går op og ned. Og spørg altid ind til, om der er indbygget faldsikring. Faldsikring betyder, at porten ikke kommer susende ned, hvis det skulle ske, at der går en fjeder eller wire. Med andre ord: Vær opmærksom på de små, men vigtige detaljer.

Energikrav og kuldebroer
Er din port kuldebrossikret? Vandrer kulden med andre ord langs metallet og ind, når porten er lukket? Et vigtigt opmærksomhedspunkt, når det kommer til de nye energikrav.

Lyd og gener
Opnå større glæde ved din garageport ved at sikre dig imod støj. Lyd og støjgener kan komme fra materialet på porten. Måske skramler den. Vælg en port, du kan holde ud at høre på, sammenlign evt. og husk, at hvis porten skramler nu, så vil det altid være sådan. Skramlen kommer ofte fra skinnesættet. Prøv det af, før du køber.

Motor og sikkerhed
En motor er ikke bare en motor. Det er en god idé at sikre sig, at motoren er testet og godkendt. Det tyske prøveinstitut, TÛV, gennemtester efter meget skrappe regler, både klemmekraft og funktion. Eksempelvis funktion, der træder i kraft, hvis der holder en bil eller står en person.

Ventilation
Kan fugt og tung luft komme ud, uden at du må åbne porten? For at undgå at mus, blade og regn trænger ind i garagen, hvis du åbner for lufte ud, er det vigtigt, at der er andre former for ventilation i garageporten. Evt. ved hjælp af en ventilationsåbning øverst i porten, så du kan lufte ud, uden at åbne porten halvt eller helt.

Levetid
Det er ikke unormalt, at man i Danmark har porte, der sidder i tyve år. Derfor skal porten kunne holde. Hvis materialet, porten er lavet af, kan suge vand, forkorter det portens levetid og forringer dens isoleringsevne. Vær opmærksom på, om porten er lavet af materiale, der sikrer mod luftlommer som følge af frostsprængning eller dårlig vedhæftning i panelet.

 

Emne: Viden, Gode råd, Byggekomponenter

Alex Løkkegaard

Skrevet af Alex Løkkegaard

Alex Løkkegaard er produkt- og udviklingschef for Byggekomponenter hos Lindab Danmark. Alex er uddannet bygningskonstruktør og har mere end 10 års erfaring i branchen. Han har været ansat i Lindab siden 2013 og har speciale inden for porte.