LindabTanken - Fyldt med gode tanker

Mindre støj med lavere tryktab giver bedre driftsøkonomi

15. november 2018 / af Werner Andresen | Tagget med: Viden, Fra eksperten, Ventilation

0 Kommentarer

stoj

Vi har det bedre, arbejder bedre og præsterer bedre, når luften omkring os er ren og frisk. Den rigtige temperatur, et acceptabelt CO2-niveau og den rette luftfugtighed er afgørende.

Læs mere

Et certificeret skridt frem mod bæredygtighed

9. marts 2018 / af Werner Andresen | Tagget med: Fra eksperten, Ventilation

0 Kommentarer

Eurovent Certification rev1Det er lykkedes Lindab at opfylde de mest krævende kriterier, så vi nu er Eurovent-certificeret for vores kanalsystemer Lindab Safe og Lindab Safe Click. Vi håber, at denne anerkendelse af vores arbejde vil hæve den overordnede produktionsstandard for ventilation, så vi kan tage endnu et skridt frem mod en mere bæredygtig fremtid.

Læs mere

Tæthedsklassen er vigtig for driftomkostningerne

7. september 2017 / af Werner Andresen | Tagget med: Viden, Fra eksperten, Ventilation

0 Kommentarer

tæthedsklassens-vigtighed1.png

Der er i dag meget fokus på energibesparende initiativer. Store og små tiltag skal gøre danske byggeprojekter mere energivenlige for at reducere energispild og skabe besparelser.

Med de høje krav, der i dag stilles til indeklimaet, følger en kostbar behandling af luften. Lækage medfører uøkonomisk drift, indreguleringsproblemer samt overdimensionerede anlæg. Derfor er det vigtigt, at ventilationssystemer er meget tætte for at holde de totale omkostninger nede.

Læs her, hvorfor det er vigtigt, og hvordan et bevidst valg af tæthedsklasse kan være med til at sikre energibesparelser. 

 

Læs mere

Hvorfor har vi brug for god ventilation?

10. august 2017 / af Morten Nicolaisen | Tagget med: Viden, Ventilation

0 Kommentarer

hvorfor-har-vi-brug-for-ventilation_600x200.png

Frisk luft er en af de vigtigste forudsætninger i livet, men frisk luft indeholder også forskellige niveauer af luftforurening, afhængig af hvor vi befinder os. Der gøres meget for at mindske de udslip, der gør luften dårlig. Omvendt gøres der meget lidt for at forbedre kvaliteten af indeluften. Og det på trods af at vi i de nordiske lande tilbringer næsten al vores tid inden døre. Statistikker viser, at vi tilbringer op til 90 % af tiden inden døre.

Vi har det bedre, når vi indånder ren luft. Vi bliver mere effektive og præsterer bedre, hvad enten det er på arbejdet, i skolen eller derhjemme. Desuden har et antal studier vist, at antallet af sygedage falder, når luftstrømningen stiger. Så det burde være en selvfølge for alle at kræve god luftkvalitet i sine omgivelser.

Læs mere

Hvad har ultralyd med ventilation at gøre?

27. juni 2017 / af Niels Mulvad | Tagget med: Viden, Fra eksperten, Ventilation

0 Kommentarer

Det lyder måske som et svært spørgsmål, men svaret er meget mere logisk og værdifuldt, end man umiddelbart skulle tro. I løbet af de seneste fem år er der rundt omkring i verden kommet et stigende antal politikker om energieffektivitet. Kombineret med et stadigt større fokus på indendørs luftkvalitet giver det større efterspørgsel efter nye teknologier, der kan bidrage til at optimere luftkvaliteten og samtidig reducere energiforbruget i bygninger.

Det er her, ultralyd kommer ind i billedet.

Læs mere

Hvordan fungerer LindabPascal egentlig?

6. juni 2017 / af Niels Mulvad | Tagget med: Viden, Fra eksperten, Ventilation

0 Kommentarer

hvordan-fungerer-LindabPascal-egentlig.png

Vi ved, at alle møde og kontorrum skal være velventilerede for at sikre medarbejdertrivsel og effektivitet, men kan det lade sig gøre at skabe bedre indeklima og samtidig være energibesparende?


Med Lindab Pascal er det muligt at tilrette ventilationen til antal medarbejdere, ligesom ventilationen ikke siver ud i det blå ved at køre døgnets 24 timer alle dage med uhensigtsmæssige høje økonomiske udgifter samt ressourcespild på miljøet til følge.

 

Læs mere